De Zuid-Afrikaanse Pers Associatie heeft bekend gemaakt dat reggaezanger Lucky Dube gisteravond om 20:20 uur is doodgeschoten.

Lucky Dube reed in Rosettenville, een wijk in Johannesburg, om zijn zoon en dochter daar bij familie af te zetten. De kinderen waren de auto al uit toen de moordenaars toesloegen. Ze hadden het op de blauwe Volkswagen Polo waar Lucky Dube in reed voorzien. Drie schoten door de ruit van zijn auto maakten een einde aan het leven van de Zuid-Afrikaanse reggaester. Na de schoten probeerde de gewonde zanger nog weg te rijden, maar hij verloor de controle over zijn auto en raakte een boom. Toen zijn zoon zag wat er gebeurde rende hij van de onheilsplek weg om hulp te halen. De jongen was gisteravond te getraumatiseerd om de politie van informatie over de moord te voorzien.

Plaatselijke radiostations werden platgebeld door huilende fans, die boos waren over de moord en eisten dat de autoriteiten een keer een eind maakten aan dit soort misdrijven. Volgens getuigen waren er bij de moord op Lucky Dube drie roofovervallers betrokken. Van de daders ontbreekt op het moment van schrijven helaas ieder spoor.

Volgens Wikipedia kreeg Lucky Philip Dube de naam "Lucky" van zijn ouders mee, omdat hij bij zijn geboorte in kritische gezondheid verkeerde waarbij de doktoren verwachtten dat hij zou overlijden. Lucky Dube bleef leven en werd één van de allergrootste reggae-artiesten. Tijdens de ruim 20 jaar dat Lucky Dube optrad, heeft hij meer dan 20 albums geproduceerd. Zijn laatste album "Respect" werd in 2006 uitgebracht. Lucky Dube werd 43 jaar.

Zie ook:
Verdachte moordenaars Lucky Dube staan terecht
Levenslang voor moord op Lucky Dube

113 thoughts on “Lucky Dube doodgeschoten

 1. uprising

  Niet te geloven!! echt een schok!!!
  Hij was één van mijn favoriete reggae-zangers.
  Heb hem verleden jaar gemist toen hij optrad in Nederland, was namelijk zelf op vakantie, maar mij voorgenomen als hij weer zou komen ik de eerste zou zijn om een kaartje voor Lucky Dube te kopen.

  Rest in Peace Lucky, thanks for all the music that you bring….

  JAH GUIDE AND PROTECT YOU………..

 2. Antoinette

  Een stilte, een rilling en onbegrip..
  Nooit meer swingen en genieten bij jou concerten…Zal je missen!!!

  Rust zacht Lieve Lucky

  (geplaatst door Antoinette!!!)

 3. natisa

  NIET TE GELOVEN IK BEN EEN ECHT EEN FAN VAN HEM IK WAS ALTIJD NAAR ZIJN CONCERTEN GEWEEST ALS HIJ HIER IN NEDERLAND KOMT IK BEN HEEL ERG TELEURGESTELD IK GA NOOIT MEER GENIETEN VAN JE MOOIE CONCERTEN IK ZAL JE HEEL ERG MISSEN RUST ZACHT LIEVE LUCKY

 4. bas

  dit was schrikken vanmorgen toen ik het op teletekst las
  was een groot reggaeartiest met hele mooie muziek
  heb mooie concerten van hem meegemaakt maar dit zullen alleen nog herinneringen blijven
  r.i.p

 5. myrtha pregers

  ik vind het heel jammer, en alle grootheden gaan dood. wie moet ons dan leren hoe wij zwarten met elkaar moeten leven. we moeten stoppen gaan bezinnen en leren samen te leven want alleen dat brengt ons dichter bij elkaar. jah bless lucky dube ik huil want alle liederen leren je wat.
  rust zacht lucky.

 6. Joeri

  Ik dacht niet dat ik me zo slecht kon voelen na bericht van het overlijden van een ‘bekend’ iemand die ik zelf 6 keer live on stage heb mogen aanschouwen. Voor mij was Lucky Dube de meest uplifting reggae artiest die ooit geleefd heeft.
  De concerten waren 6 piekervaringen in mijn leven. Zijn muziek zal voor mij altijd op nummer één blijven staan.
  R.I.P. Lucky Dube
  -Joeri (en niet bas, fiyah: little guestbook bug?)


  FiYah seh: Joeri, nuff thanks (to each and everyone overigens!) voor je reactie! Bij de reacties wordt eerst het bericht geplaatst, dan verschijnt er een grijze streep en daaronder tenslotte door wie die reactie is geplaatst. Dat is verwarrend, daar ben ik het absoluut mee eens. Ik heb er eerder meldingen over gekregen, maar dat is hoe dit voorgebakken systeem waar ik niets aan kan veranderen werkt…

 7. wendy finisie

  RIP lucky DUBE
  jou muziek zal blijven leven
  SURINAM LOVE YOU EN DAT HEBBEN WIJ OOK BEWEZEN TIJDENS LAATSTE CONCERT JULY 2007.IK KAN HET NOG STEEDS NIET GELOVEN DOET VRESELIJK PIJN MAAR IK BEN DANKBAAR DAT IK NOG VAN ZIJN LAATSTE SHOW HEB KUNNEN GENIETEN IN SURINAME.
  LOVE AND PEACE TO LUCKY DUBE FANS
  SISTER ZEBY
  yah rastafarai

 8. angie

  kreeg vanmiddag tijdens mijn rijles een smsje met de mededeling dat lucky doodgeschoten was,ging thuis direct op internet en ja het was helaas waar.
  alle concerten in groningen (holland) ging ik heen en heb thank god dit jaar hem nog gezien en gefilmd met me foon en geloof me die beelden blijven me nu extra dierbaar.
  lucky thanks for your great music you were tha bomb,i’ll will miss you and your concerts r.i.p my brother.

  jah bless

 9. afrowoman

  Het is 1.55 uur in de ochtend, ik zit te schrijven en laste een pauze in om naar TV5 te kijken, ineens hoor ik op het journal Afrique dat Lucky is vermoord in Zuidafrika. He wat? denk ik. Echt balen dit. Verschrikkelijk !!!! Zo onnodig !!!

 10. maja

  R.I.P lucky dube ik heb geen woorden voor dit zinloos geweld hij was geliefd onder velen. zijn muziek gewoon geweldig zelfs mijn zoon van 12 is dol op lucky dube ook de oudere nummers je zal altijd in onze harten blijven voortbestaan met je fantastische muziek en inspirerende teksten.

 11. Bami Nee

  WHY, WHY?

  “How many more will have to suffer? How many more will have to die?”

  Words can not explain the chills a got when I heard this awfull news!
  I saw Lucky a few times at the Summer-Jam and Reggae-Sundance festivals. Beginning of this year I enjoyed his show in The Hague. So much energy, so strong, so reggae…

  Wish all familymembers, friends, musicians and reggaelovers a lot of strength with this great lost.

  More chills listning to “Victums”. Heel mooi uitgezocht, Fiyah!

 12. Wil

  Vresselijk bericht dit, er blijft zo niemand meer over in de wereld van goede Raggae.
  We zullen hem missen op de Concerten
  Rust zacht Lucky

  Knuff wil

 13. Bob

  het is triest dat een man zoals Lucky Dube die zoveel positieve vibes in zijn muziek heeft gestopt zo aan zijn einde moest komen.

 14. renate

  Lucky dube zal in ons hart voortleven zoals de andere legende. het heeft me diep geraakt. Hij was 1 van mijn hero’s die mijn kracht en positieve vibes gaf zoals voor velen denk ik.
  Lucky het ga je goed!!!!
  love………….

 15. Henny Verheij

  Mijn hemel wat een verschrikkelijk bericht is dit zeg!Ik zat het te lezen met kippevel,en eerlijk gezegd heb ik het er zwaar mee.Deze man was een meester in het vertellen met,hoe dat we het allemaal beter kunnen hebben,maar hij “moest” weer vermoord worden door 3 loosers 1e klas.Door dit soort types gaat de wereld naar de verdommenis toe en dat zweer ik!!Een man die stond voor vrede,liefde,begrip en respekt,wordt uit het leven gerukt.Maar goed,er is veel meer voor nodig om deze profeten van de wereld te krijgen hoor!In Lucky”s woorden:NOBODY CAN STOP REGGAE CAUSE……….REGGAE STRONG! Lucky Dube….R.I.P. my brother…love u!

 16. Floor

  Wherver you are remeber you
  In whatever you do
  I love you…..

  Thank you for the music Rest in peace…
  Respect.

 17. mike de braal

  whats wrong with humanity,whats wrong in the society,now its time to get to reallity and stop killing your ohne giving family created by his majesty JAHWEH. Lucky rest in peace mi friend. And my condoleances to all family and friends and all your fans ONE LOVE.May JAH guide and protect us all.

 18. Diana

  R.I.P. Allergrootste ster, goed mens en een kei van een zanger, zonder jou, ja helaas!!! Maar je muziek zal nooit verloren gaan!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik ga je heeeel erggggggg missen!!!!!!!!!!!!!!
  Rust zacht!!!

 19. familie Ganesh

  r.i.p. Lucky

  Een goede reggaester is helaas van ons heen gegaan.
  We zullen hem missen en mee leven met de familie.
  God bless you!!

 20. claudia de jong

  R.I.P Lucky dube… i will never forget you 🙁 your words and your music will live one… your music will always be the best… i can’t understand why??? but i will keep you in my heart… one love from one of your biggest fans… we will always love you

 21. MC

  WAAR LEVEN WE NOU, IN EEN WERELD WAAR IEDEREEN KAN DOEN WAT ZE WILLEN. IK KAN NIET BEGRIJPEN. [WAAROM]

  THKS FOR THE MUSIC, STAY ALWAYS IN MY MIND.

  GOD BLESS YOU, PEACE.

 22. marianne

  There is silence in my hart ..yust tears in my eyes.. For more than 15 years I went to his concerts, he was a bright light and always put a smile on my face.. I am so sorry that my childeren can”t see him and the band anymore.We will miss him so much..His words and music will never can be killed..
  We carry him with us in our hart..
  Love and power to his family and the one who loves him..
  Marianne

 23. Delano

  Love you Lucky. But I know that you are in great hands where you are now! My wife past on years before you and she was a fan too, and I know that she will make sure you feel welcome in heaven…
  Rest in peace and I’ll never forget you!

 24. Eric te Vrede

  Het was net alsof de wereld op hield met draaien. Ik stond aan de grond genageld, verstijfd en vooral ….. Ik knijp mezelf nog eens in mijn armen.
  Ongelofelijk, dit kan niet waar zijn! Lucky was een voorbeeld voor vele. Lucky bracht “music with a message”. Lucky was op de wereld gezet met een boodschap en droeg dat uit met veel trots. Zijn hele hart en ziel gaf hij tijdens zijn optredens. Erg pijnlijk om te realiseren dat wij (fans)niet meer van hem kunnen geneten zoals wij hem graag zien.

  Rust in vrede “Lucky”

  Voor familie, vrienden en fans heel veel sterkte met dit grote verlies.

  God bless you all

 25. Mel D

  Ik kan het nog steeds niet geloven na 4 dagen van dit vreselijk gebeuren. Waar gaat de wereld naar toe? Wat gaat er in de mensen om? Lucky, wij zullen je heel erg missen. Ik hoop dat jouw dood,helaas, gezien mag worden als een revolutie voor dit groot probleem in de wereld met name Zuid-Afrika. The goverment, open your eyes and make a solution. This is a serious problem in our nation. Time for the END!
  Lots of rastafari love to all my brothers and sisters. YAH, sister MEL D.

 26. denise

  ONVOORSTELBAAR DAT ZOIETS KAN GEBEUREN MAAR JE MUZIEK ZAL IN IEDER VAN ONS BLIJVEN VOORTBESTAAN DENISE
  I WISH YOUR FAMILY A LOT OF STRENGHT

 27. Mr. Demo

  R.I.P. 2 lucky D!!!
  It’s a shame and defenedly a lost for tha world and music industry! Who will lift our soul 2 da next level now huh? Hopefully tha South African authority’s wake tha **** Up and start respresentin what them claim 2 be. Luckely 4 me I had tha honer 2 see his show in Surinam in 2001…Big Up ’n Sosso Respect 2 L.D!!!

  Big consulation 2 me, is knowing that he’s absolutely in heaven with Jah and he can complete his mission 2getter with Him from there! Salute ’n Blessings 2 a true SOULDJAH!!!

 28. alex en rebecca

  lucky, whe will see you in heaven. you are our hero in reggae music.
  love forever we will never forget about you en playing your musis on en on.

 29. roos

  Lieve Lucky,
  Een laffe moord, maakt een eind aan een fantastisch artiest.
  Een vader,een man die voor zovelen een steun betekende.
  Altijd een hoogtepunt op de buhne..
  Dit kan weleens heeeel lang duren voordat het een plaats krijgt in mijn berusting.
  Nooit meer Lucky zien, maar voor altijd in mijn hart.Lucky i love you, Roos

 30. Douwe

  We never forget you Luke Dube!

  Luke Dube your music will make a differens in the word. Thanks for all you did!

  We are all one, black, white, reds and indians.

  R.I.P.

 31. silvia rozema

  ik vind het zo zinloos en ik hhop dat de politie van za meer doet dan in het nummer no thruth to the world waarin hij zegt i hate police because of your promises you promise you will die where i die and when trouble comes my way your gonna be there ik hjoop dat ze er nu ook zijn en de overvallers levens lang geven

 32. flory

  je trouve que c’ est trop malheureux pour nous africains,jusque quand comprendrons que tué c’ est mauvais.je etais vraiment émue pour la mort de mon heros je suis vraiment deprimé.pourquoi?qui viendra alors a pres lui?

 33. patrica

  ik kan nog steeds niet geloven dat hij dood is,ik ben je echte fan,ik ga je missen,gelukkig dat ik je in me leven nog kon zien and man it was the best,ik heb al je cd’s,soms als ik down ben luister ik naar een cd met moedige teksten,ik huil elke dag met het besef dat wij jou nooit meer zal zie zingen.Rust in vrede Dear Mr.LUCKY DUBE,you will always remember by me,love you,ya rastafari…mirror,mirror on the wall,one of mine favorites,tears in my eyes.patti

 34. anne en ed

  wat een groot verlies, we gaan je missen.
  je concerten leven voort als mooie herinneringen!

  anne en ed

 35. EJ

  Rest in Peace Lucky.

  Unfortunately I never couldn;t be at any of your concerts but your music and messages I will remember and keep in my heart for ever.

  Thanks for all you did.

  THERE IS NO THRUTH IN THE WORLD!

 36. nelson from suriname

  zins mijn 16jr luister ik naar jou music in moeilijke tijden ,of als ik bezig was schoon maak draaide ik altijd jou music en ooo,god i,m lost sombady bhet you steel in my hard thank you for everthing god will give you a pleace in his hous ,god bless you my brother rus zag lieve lucky dub ,thank you for ever…………….

 37. Sarinah

  OWH LUCKY IK GA JE MISSEN MET JOU OVERLIJDEN IS ER OOK EEN STUKJE VAN MIJN HART VERMOORD WHY? ANGELS BE WITH YOU LUCKY WERE EVER YOU ARE, MISSING YOU SARINAH

 38. donna

  Ik zou heel graag naar zijn concert zijn gegaan .Maar jammer genoeg is hij er niet meer.Mama gaat altijd en mama had belooftd dat ik een keer mee zou gaan. Ik ben pas tien het is alsof ik hem jaren ken .Het lied Shut up is mijn favoriet .Het album Recpect is een hit maar zo als hij zegt het leven gaat door!!!!!

 39. Street RebelS

  AAAAAAAARH WAAROM ?????
  IK BEN ECHT FAN VAN HEM …:'(
  WAAROM MOET HIJ NU DOOD GAAN ??:'(

  Kue pergi ke ZION !!!!
  Rastafari!!

 40. BIBI

  Ik kan het niet geloven lucky dube is niet meer waarom gebeuren deze dingen op de wereld.
  Hij zal in onze harten voortleven en zijn muziek zal altijd blijven bestaan
  Mijn steun gaat uit naar zijn familie en kinderen.
  R.I.P lucky dube
  JAH GUIDE AND PROTECT YOU

 41. wyboo vrede

  ooh jammer jammer dat lucky dood is, op en z’n a manier. a goeie vriend van mij kende die man ook,Lucky Dube heb ik persoonlijk met mij op de foto.heb nog wat actie foto’s van die man,wie wat foto’s wil laat per mail weten.de fot’s zelf zijn gemaakt dor Wyboo. http://www.wyboodeclown.com
  Wyboo from Suriname * Paramaribo.

 42. Patricia Samuels

  Ik was en ben nog steeds een grote fan van Lucky . Zijn muziek zal voortleven in mij.
  Heel jammer dat hij op zo’n manier aan zijn einde is gekomen, terwijl hij nog zoveel in petto had .
  Rest in peace my brother en let the angels be with you

 43. marry blom

  lucky you was the best raggerzanger i always go go your concert in amsterdam i love your music RIP lucky till will meet again

 44. miancheny

  R.I.P lucky het is een enorm schok voor me ik kan niet geloven dat hij weg is you will always stay in my heart and i have soo much respect for jou

 45. dangela

  R.I.P lucky het is een enorm schok voor me ik kan niet geloven dat hij weg is you will always stay in my heart and i have soo much respect for jou

 46. thea en nel outshoven-rob munster

  Rob munster ging jou voor LUCKY, JOU GROOTSTE FAN. WIJ ZULLEN BLIJVEN GENIETEN VAN DE HERINNERINGEN EN JOU MUZIEK ,IN ONS HART GOD BLESS.

 47. Loewie Cultcha

  Lucky, you was and always will be a shining star.
  Wat a tragidy. My deepest condolens to his wife and
  kids, and the rest of his family.
  R.I.P. My brother from a different mother.

  Loewie Cultcha. (netherlands)

 48. Denise

  Waarom,Waarom.
  Ik kan het nogsteeds niet geloven dat lucky er niet meer is.
  Ik was en ben nog een grote fan van lucky.
  I WILL ALWAYS REMEMBER YOU lUCKY.
  REST IN PEACE.

 49. Max

  Ik was toevallig op reis in Kenya. Toen ik in Mombasa het nieuws hoorde was ik danig geschrokken. Het toeval wil dat ik daags voordien nog meespeelde met een lokaal bandje en daarbij het nummer reggae strong bracht. Blijkbaar wist nog niemand dat Lucky Dube was omgebracht. Tot ieders verbazing begon het te regenen tijdens het spelen van dat nummer, alsof de sterren aan het huilen sloegen. Miljoenen fans zullen LD blijven meedragen in hun hart, nobody can stop reggae, reggae strong. Lucky Dube, de Bob Marley van onze generatie is niet meer, maar persoonlijk blijf ik zijn muziek spelen, ik blijf de platen draaien en de boodschap die verweven zat in de teksten zal helaas nog lange tijd van toepassing blijven in deze wereld vol met teveel ellende met alle gevolgen vandien die nu ook Lucky Dube fataal werd. Het is allemaal niet eerlijk. Moge de legende nog vele jaren doorleven. Daaraan bijdragen, dat is wel het minste dat we kunnen doen. Max (België)

 50. Anoniem

  Lucky dube
  Je bent op een afschuwelijke wijze heen gegaan.
  Je was echt een top artiest
  Je hebt geweldige albums uitgebracht
  ‘Mijn favoriet’ betreft Reggae
  Zal jou nummers altijd blijven draaien
  R.i.p Lucky! (K)

 51. Rasta

  Was er echt van kapot van toe ik het bericht vernam op de radio.
  Heb het door vrienden via internet laten achterhalen.
  Lucky,wat jij de wereld wou duidelijk maken begrepen veel mensen niet!!
  Maar je zal er altijd voor me zijn en ik zal je altijd in mijn hart meedragen.
  Op de concerten die ik heb bijgewoond van jou heb ik steeds bij bepaalde songs met tranen in de ogen gestaan.
  Daar ik maar al te goed wist waarover je het had.
  Heb toch nog een persoonlijke opname van jou die niemand heeft.
  Hoop dat ooit een van je 7 kinderen jou levenswerk kan en wil veder zetten.
  Moge jou ziel rusten in vrede.

 52. Boer Bart

  Ik ben het maar gisteren toevallig te weten gekomen…

  Wat vreselijk intriest!! Ik zag Lucky enkele keren in België. Steeds fantastische live-optredens… Op het laatste heeft hij nog speciaal een zuid-afrikaanse vlag ondertekent… “There is no place like home, peace….Lucky Dube”… Ik leerde Lucky zijn muziek kennen toen ik begin jaren ’90 een rondreis door Z-Afrika maakte in een gehuurde Toyota waar we continue datzelfde cassetje afspeelden…uren en dagen aan één stuk…

  Lucky man wat een groot verlies voor deze harde wereld…

  But remember some bridges never burn!!!!

 53. fouad

  Niet te geloven!! echt een schok!!!
  Hij was één van mijn favoriete reggae-zangers.
  Heb hem verleden jaar gemist toen hij optrad in Nederland, was namelijk zelf op vakantie, maar mij voorgenomen als hij weer zou komen ik de eerste zou zijn om een kaartje voor Lucky Dube te kopen.

  Rest in Peace Lucky, thanks for all the music that you bring….

  JAH GUIDE AND PROTECT YOU………..

 54. dennis l.w.b.

  eey lucky ik blijf je muziek steeds maar weer draaien ik mis jou en je mooie concerten peace.
  dennis.

  JAH GUIDE AND PROTECT YOU.

 55. Lennart

  Hey lucky massive respect for whta you brought to the world great souls die young its a shame Lets al take a minute and stand still at al the great people that died By polutet people love and peace wil win one day and you took a great step in this big task .. One love YA in salasieas kingdom ..

 56. Rasta

  Was er van aangedaan toen ik het nieuws vernam dat jij vermoord was,
  Jij was en blijft voor mij de NUMBER ONE.
  Als de mensen eens meer begrepen wat je met je teksten bedoelde!!!
  Lucky,hopelijk word je levenswerk verder gezet en hoor je daar boven mijn smeekgebeden.
  L.P.ekeveil I LOVE YOU FOREVER AND I MISS YOU?xje
  Je weet van wie.
  God bless you

 57. Lucky dube Grootste fan

  lucky dube waarom nu ik naar een concert van jou wouw waarom nu en niet over een paar jaar die eikels hebben een hart van steen nee wat zeg ik die hebben geen hart want ze hadden geen gevoel mijn beste regea-zanger nou ik wouw nog wel even zeggen R.I.P

  en altijd rasta never dies

 58. mariska

  nog steeds willen we niet geloven dat je er niet meer ben,je zei nog de laaste keer toen je in suriname was ,dat mischien gaan wij jou niet meer zien ,waarom is dit gebeurd,god alleen weet dat.ik kon je plaat goed begrijpen en het was ook duidelijk ,suriname huil nog steeds.

 59. Rasta

  Lucky,er gaat geen moment voorbij dat je niet bij me bent.
  Je krijgt steeds meer aanhangers die JOU MUZIEK niet kende,maar onlangs JOU en je BOODSCHAPPEN hebben leren kennen en ervaren.
  Voor hen ging een nieuwe wereld open die ze nog niet kende
  Je bent als een God voor ons.
  Lucky, you always in my ideas and in my heart continue live further, for always.God bless you

 60. TOETE

  LUCKY DUBE WAS MIJN FAVORIETE ZANGER EN DIE MENSEN DIE DAT HEBBEN GEDAAN MOETEN OPGEHANGEN WORDEN LAAN ZE OOK VOELEN WAT VOOR PIJN ZE LUCKY DUBE FAMILY HEEFT GEGEVEN WANT ZO KAN HET NIET DOOR GAAN EERST WAS HET BOB MARLEY EN NU LUCKY DUBE WIJ ZWARTEN WE WILLEN ONZE VRIJHEID HEBBEN AND REST IN PEASE LUCKY DUBE EN IK ZAL JE NIET VERGETEN I LOVE YOU AND YOUR FAMILY GOODBYE THAT WAS IT I WISH YOU WERE MY FATHER .

 61. lucky girl

  Dit zijn zo n hartverwarmende reacties op jouw weblog FiYah. laatste reactie een week geleden. wel vaker dwaal ik hier op je weblog rond. Zoveel informatie. Het doet me zo goed en tegelijkertijd maakt het me zo emotioneel om deze reacties op jouw weblog te lezen. De mensen hier hebben een rotsvast vertrouwen in jou dat weerspiegelt, denk ik , in de teksten die ze hier neer schrijven.Zo b eerlijke teksten.
  Zo fijn om te weten dat Lucky s muziek blijft leven in de harten van de mensen.
  Spreading his wonderful message of love and righteousness.
  together as one
  Dank je FiYah

 62. miranda

  heyhey hoi allemaal wie dit leest,ben al jaren fan van dube,snap er helemaal niks van,had dit nooit verwacht dat die gestorven is en dan op zo,n valse en gemeene manier,ik was jaren stapelgek op hem ,en heb heel wat site,s afgezocht dat ik een concert kon bij wonen,ik wist niet eens dat die geztorven was,vandaag de 3-04-2008 ben ik er vandaag achter gekomen dus ik verwerk mijn verdriet nu,en zal elke avond een kaarsje aan steken wan t zeg nou eerlijk iedereen,was hij vet goed of vetttt goed,hij is en blijft mijn ster in de morghu middag avond en als ik me ogen dicht heb ,zijn muziek grijpt mij aan omdat lucky alles met gevoel zingt hij is gewoon the best niemand zou het beter kunnen,en de mensen die dat gedaan hebben, hem neergeschoten en overvallen die moeten zwaar gestraft worden laat ze maar schamen,want lucky was niet slecht hij was het goede voorbeeld voor elk mens,nu dat ik het weet ,mis ik hem nog meer,tlijkt gewoon of het je familie is als je al 15 jaar fan van hem bent,dus lucky iik zal je in mijn gedachten houden en jouw muziek voort zetten ,aan mijn kinderen,zodat ze jouw leren kennen,hoe je was en wie je nog steeds bent want jouw muziek raakt me nog steeds elke minuut van de dag ,liefs dikke kussssssssssssssssssssss,voor jouw.wij blijven dicht bij jouw.(#) liefs miranda

 63. Rasta

  Lucky,wist niet dat het zo hard kon zijn iemand te moeten verliezen.
  Ik kan me er niet overzetten,het verlies.
  Je zal voor mij altijd blijven verder leven,jou muziek en je teksten.
  L.love you for always and you are never out off my mind.
  Can get over you.
  R.I.P.

 64. L.S.

  L.NEVER you will disappear from my life. Today I saw again light in the dark tunnel,thank you.
  L.i stay always love you.

 65. Rasta

  Lucky, I can not sleep and listen to you music which me reflects always power.
  Yesterday some one gif me a message.
  L.thanks and now that you for always in my heart will live further.
  L.for always in my mind.”xje”

 66. revano

  Toen ik naar suriname ging..hoorde ik voor het eerst..It’s Not Easy..van lucky dube en ik kreeg meteen kippevel..maar ik wist niet wie het song…en ik hoorde die music in elke straat van surinaamse winkel…in suriname en de nederlanse antillen was hij een ster net als bob marley …maar ja R.I.P..lucky dube ..oow ja ware are living in a Crazy World.dat song lucky dube

 67. patti

  Hoi Mr.Lucky Dube,
  Het is straks een jaar dat je beroofd ben van het leven,terwijl er nog zoveel van u nog te horen was.Ik mis je wetend dat je nooit meer ga zingen.Ik zit nu naar Taxman te luisteren.U bent mij held en inspiratie,als ik het niet meer ziet zitten.I’ll always miss you.God bless your wife and children in this days,specially on your birthday on 3th of aug.Peace,Yah Love.Your most respectful.Patti

 68. Mel D.

  Pffffffff, bijna na een jaar en nog steeds kan ik dit tragisch geval geen plekje geven. En t vervelende is, ik kan niet zo gauw iemand vinden om hierover te praten. Ik werk nl met bijna alleen maar Nederlanders die hem niet kennen, dus ja, dan houdt het op. Gelukkig heb ik een collega die zooo lief geweest is om thuis op internet te gaan kijken en de moeite heeft genomen om zijn muziek te luister. En zoals iedereen: Hij is verkocht, hij is nou helemaal weg van zijn nummers, vindt soldiers te gek. Hij heeft zelf voor mij de live show in Uganda 2003 op dvd gedownload. Die is gaaf, ik vind het zo leuk! Meteen toen ik van mijn werk kwam, heb ik m opgezet, samen met mijn twee kids van 8 en 6 jaar hebben wij in de woonkamer staan zwingen, leek wel een concert hier. En zoals altijd, moest ik weer janken, vooral bij hij het nummer: Ding ding dong, zoveel gevoel, zoveel emotie, zo echt, ja dan laat ik me gaan. Ik ben nog nooit zo verdrietig geweest door het overlijden van iemand die ik ken, en te denken dat hij een bekendheid was,en geen familie! Zelfs mijn broers in Suriname en natuurlijk mijn zus hebben zoveel gehuild. En dat zegt al genoeg, ik heb mijn broers nooit eerder zien huilen. Weet iemand trouwens of de daders zijn opgepakt? Die zullen op een of ander manier ongelukkig verder gaan met hun leven. Dat is hun straf. Omdat ik het idee heb dat de moord op Lucky niet bewust was, maar dat hij op de verkeerde plek en op t verkeerde tijdstip was. En als je achteraf gehoord heb dat het Lucky is, die je vermoord hebt, dan denk ik dat je niet gelukkig verder kan. Dit is veel erger dan de doodstraf. Maar ja, hoe dan ook, wij zijn hem kwijt, voor goed, ik heb er geen woorden meer voor. Hij blijft ieder moment in mijn hart, gedachten, in mijn auto hoor je niks anders, thuis, op t werk. Hij is nou bij onze lieve heer en ik denk dat hij er vrede mee heeft met alle boodschap dat hij ons heeft achtergelaten. Als je je leven nog steeds niet verbetert en een andere kijk op t leven heb,dan raad ik je aan om twee keer zoveel al zijn cd’s dag in dag uit te beluisteren. Vanuit hier doe ik de rastafari groeten aan iedereen in Suriname en blijf luisteren naar Lucky’s music. Love from Mel D.

 69. Marco

  Klinkt ongelofelijk maar ik hoorde vandaag pas dat hij is doodgeschoten. Ik weet niet waar ik vorig jaar allemaal mee bezig ben geweest, dit nieuws is me ontgaan. Ben in shock.

  Heel triest,

  Vrienden, familie, fans God bless you all.

 70. endahzwat

  Jah bless to al the rasta people R.I.P Lucky Dube he was a great man in the hole world with his music every time wene i here his voice ime crying he is the man how is in my heart for ever onley God know why? every day i pray for his kids and wife because i love every people but this is a other feeling i have to pictures were i aim sitting with Lucky oooo Lord WHY???/

 71. TRUE RASTAMAN

  R.I.P. A LOTTA PEOPLE DO NOT KNOW WHAT THOSE WORDS MEANS,WHEN A BABYLONE HAS DIED YOU CAN SAY R.I.P. BUT IF A RASTA HIS TIME HAS COME THAT HE LEAVES THIS WORLD,U CAN NOT SAY R.I.P. CAUSE A RASTA GOES TO ZIONLAND,AND THERE IS LIFE FOR IVER IN ITERNITY WITH THE,MOST HIGH JAH RASTAFARI.SO STOP USING A WORD THAT DO NOT FIT INTO THE RASTA CULTURE.BUT ANYWAY WHO KNOWS, KNOW EVERYTHING.RASTAFARI.

 72. Rasta

  Lucky,je bent nu al meer dan een jaar geleden overleden.
  Maar voor mij zal je voor altijd blijven verder leven.
  Woorden schieten me te kort.
  Wens je nabestaande veel sterkte.
  R I P Lucky,FOR ALWAYS

 73. Anya

  @ True Rastaman, in my opinon i would say R.I.P. is nothing more than 3 letters, you can make whatever you want from it, mek it what suites you the best…

  You can also read the R.I.P. as RASTA IS PEACE, cause when we enter zion and life for iver in iternity, we will live togeter as one as rasta, no more war, only peace and love seeen…

  Its hard to change the babylon system, i just try to turn all negative into something postive and keep my own point of view seen!
  one love!

 74. noella

  Ik kan daar een traan van weg pinken.

  Hij heeft met z’n powerfulle stem voor mij veel betekent in mijn leven!

  Dank je wel, Lucky, voor je energy!

  Love,

  Noëlla

 75. Anoniem

  R.I.P. IS A DIPLOMA THAT YOU GET INNA CEMENTARY RASTA PETER TOSH SAID SO,AND YOU CANT SAY THAT THEY ARE JUST THREE LETTERS , BECAUSE THOSE LETTERS ONLY MEANS REST IN PEACE FOR THE BABYLONE THEM.SO IF YOU WANT TO PUT THE NEGATIVE INTO POSITIVE THING LET THE BABYLONE THEM KNOW THAT THOSE 3LETTERS DONT FIT IN THE RASTA CULTURE.RASTAFARI

 76. Gert

  Lucky Dube,

  ik speel je muziek nog elke dag maar het is niet meer hetzelfde.
  De vibes, de overgave en het plezier die je optredens en muziek zo typeerden, blijven echter bestaan. Big thanks for your musical legacy and inspirational words!

  Slaap zacht…

 77. lucky girl

  als vaste bezoeker van FiYahs weblog kom ik ook geregeld hier bij Lucky Dube s plaatsje op FiYah s weblog.
  Doet me zo vreslijk goed dat zoveel mensen zoveel van Lucky houden.. Zo n geweldige inspiratie voor zoveel mensen.
  Lucky s body is gone, his beautiful muzik is always there.Lucky s muzik will never die. We keep on spreading his muzik.
  Together as one

 78. sedric

  ze hebben hem vemoord omdat hij de waarheid spraak in zijn liedjes
  maar tevergeefs want ook al hebben ze hem vermoord zijn boodschap blijft leven
  je kan kan de schrijver wel doden maar zijn texten niet

  R.I.P broeder

  men of wisdom

 79. Carmen

  Ik had wel van de naam Lucky Dube gehoord maar ik had zijn muziek nooit gehoord. Toevallig kwam mijn vriend thuis met een cd en Oh My God is was gelijk verkocht. Wat een prachtige stem en geweldige muziek. Ik heb direkt een aantal cd’s gekocht en enkele dvd’s gezien van zijn concerten.Jammer dat ik hem niet in levende lijve kon zien,maar ik geniet van zijn muziek en prachtige shows op dvd wat een Super artiest was dat. Zo jammer dat hij overleden is ik heb hem veel te laat ontdekt.

 80. janna

  ik vind het verschikelijk wat er is gebeurt met de zanger lucky dube mensen wie zulke op brute wijze doet die moeten gelijk ophangen lucky dube je blijf altijd bestaan xx

 81. olie-rass

  ik heb een liedje van deze man gehoord en heb er gelijk meer opgezocht respect voor deze man hij spreekt gewoon de waarheid wat een superstar was het zijn boodschapen blijven achter. RIP lucky jah bless you

 82. Carmen

  Lucky Dube was en is de King of Reggae. Zijn muziek is onsterfelijk, ik beluister ze dagelijks, en geniet nog steeds van zijn spetterende shows op dvd. Deze man was een profeet. Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat dit hem is overkomen, is heel erg. Zelfs mijn moeder van 83 is nog steeds verdrietig hierover. We will always love this man.

 83. Joel Savage

  It is so sad a gentleman like Lucky Dube who advocates for peace through his music could die tragically like that. Listen to his music “Crazy World” He sang against the evil men do and the same evil has taken him away. It was a big opportunity to interview such a great star, who also fought against Apartheid through his music. He is gone but his music will be there forever.

Leave a Reply