Tribute 2 Bob Marley is eigenlijk nog maar net terug van de reis naar Kwazulu-Natal (Zuid-Afrika) en Swaziland. Ook tijdens dit internationale bezoek (na de reis naar o.a. Kenia en Tanzania) zijn er weer veel indrukken opgedaan en is er weer goed werk verricht. Met name natuurlijk ook omdat er in het kader van het project Instrument4Africa reeds allerlei – in Nederland ingezamelde – instrumenten aan de lokale bewoners gegeven konden worden.

Tribute 2 Bob Marley heeft op diverse festivals opgetreden en heeft het nummer “No Woman No Cry” opgenomen met een Afrikaans gospelkoor. Hoewel het nieuwe album nog even op zich laat wachten, zal dit nummer er ongetwijfeld op verschijnen.

In Tanzania heeft Tribute 2 Bob Marley een week lang met Afrikaanse jongeren kunnen samenwerken in de vorm van workshops. In Zuid-Afrika is er helaas maar één korte workshop gehouden met leerlingen van een lagere school. Voor die ene workshop (die maar een half uur duurde) heeft de band 5 uur moeten reizen en dat is natuurlijk jammer. De lokale organisatoren toonden niet echt veel initiatief en daarom besloot Tribute 2 Bob Marley zelf naar Kwa Mashu (even buiten Durban) af te reizen om die gemeenschap te bezoeken en eventueel een nummer op te nemen in hun opnamestudio. Het bezoek aan Kwa Mashu heeft er in ieder geval toe geleid dat die gemeenschap in het Instrument4Africa project is opgenomen.

Heb je thuis misschien nog een een instrument waar je niets mee doet (of boxen, een draaitafel, een mengpaneel, enzovoorts; als de apparatuur maar met muziek te maken heeft) dan kun je een bijdrage leveren aan het project dat kansarme jongeren in Afrika steunt door een e-mailbericht te sturen naar africa@soulidarity.com. Ook is het mogelijk om de spullen naar één van de Tribute 2 Bob Marley theatershows te brengen.

Theatershows? Jawel, Tribute 2 Bob Marley gaat het theater in! Niet om een toneelstuk op te voeren, maar om de muziek van de The King of Reggae Music ook in de Nederlandse theaters ten gehore te brengen. De eerste twee (uitverkochte) shows zitten er inmiddels alweer op en die werden met groot enthousiasme ontvangen. Binnenkort is Tribute 2 Bob Marley live te zien (en natuurlijk ook te horen!) in de theaters in Zwolle, Leeuwarden, Nijmegen, Hilversum, Den Haag en nog 11 andere steden. Kijk op de website voor details.

Tribute 2 Bob Marley heeft voor het eerst op 11 mei 2006 opgetreden in de Melkweg Amsterdam ter nagedachtenis van Robert Nesta Marley die op die datum precies 25 jaar geleden overleed. Van Cyril van Schooten – grondlegger van Tribute 2 Bob Marley – wordt verwacht dat hij alleen de zakelijke begeleiding van een band op zich neemt, maar Van Schooten deed meer. Hij regelde de complete organisatie voor de herdenking in Amsterdam en verzamelde alle muzikanten (Pieter Both van Beef!, Raymzter en vele anderen) en overige betrokkenen. Het optreden was zo succesvol dat de groep sindsdien regelmatig optreedt waarbij het de mooiste Bob Marley nummers vertolkt.

“In mijn achterhoofd had ik rekening gehouden met een vervolg” aldus Van Schooten. En niet onterecht. Daarnaast zijn de artiesten van Tribute 2 Bob Marley ook erg te spreken over de grondlegger van de band. Waarom? Omdat hij doet wat hij zegt.

6 thoughts on “Tribute 2 Bob Marley terug van reis naar Zuid-Afrika

 1. Mariska

  Ik heb jullie gezien bij de wereld draait door, en jullie zijn geweldig! Ik wil graag kaartjes voor jullie concert in Hilversum,maar nergens wordt je doorgestuurd voor tickets.. Ik kijk er naar uit! Groetjes

 2. esmee

  hoi!

  wij waaren gisteren bij het cosert in drachten. leuk hoor!
  we waren aan het eind met je op de foto.

  groeten
  esmee

 3. FiYah

  Ik denk niet dat ik met je op de foto sta, maar het is in ieder geval goed om te horen dat je het een prima optreden vond. Prettig weekend!

 4. Sandra

  Ik heb een uur van jullie fantastische muziek mogen genieten vanmiddag bij Hilversum on Air. In een woord GEWELDIG !!!

  ps. ik hoop dat he de haring nog hebt kunnen vinden….

Leave a Reply