Popcomplex Melkweg in Amsterdam is gered van de ondergang nu de gemeenteraad instemt met een lening van 750.000 euro. Dat geld komt bovenop de half miljoen euro subsidie die de raad begin juli toezegde op voorwaarde dat de Melkweg zijn best zou doen om zelf het nodige sponsorgeld bijeen te harken. Dat gaat lukken, belooft Melkweg-directeur Cor Schlösser, al verloopt die onderhandeling moeizaam.

De ernstige geldproblemen zijn het gevolg van de inrichting van een nieuw vlakke-vloertheater en de ingrijpende verbouwing van concertzaal The Max. De verbouwing kostte een slordige 1,8 miljoen euro. Voor een groot deel daarvan bestond geen andere dekking dan de toezegging van een Amsterdamse ambtenaar dat de financiering gebeiteld zat. Niet dus, zo bleek na de opening in maart. Plots was de Melkweg zo goed als failliet. Nu schiet de gemeente dus andermaal te hulp, zij het mokkend (“we belonen De Melkweg voor financieel wanbeleid”, vindt bijvoorbeeld het CDA”). Melkweg-directeur Cor Schlösser is opgelucht ‘dat eindelijk het gedoe om de financiering voorbij is’. Zelf had hij het terecht gevonden dat de 7,5 ton geen lening was, maar een gift.

De Melkweg is nog in onderhandeling met een grote sponsor. “Dat is een moeizaam proces”, verklapt Schlösser. Met het sponsorgeld kan Melkweg de komende vijf jaar de lening van de gemeente terugbetalen zonder dat de programmering in gevaar komt.

One thought on “Melkweg gered met lening

  1. DENCOMAN

    BIG UP FIYAH,DIT ZIJN VOORLOPIG GOEDEN BERICHTEN.MAAR 5 JAAR IS ZO VOORBIJ EN WAT DAN.
    DAN ZITTEN ZE WAARSCHIJNLIJK IN HET ZELFDE SCHUITJE.

    BLESS UP
    GREETINGS STRAIGHT OUTTA LA

Leave a Reply